Nederlandse ambassade in Tirana, Albanië

Vraag uw reisdocument aan op Schiphol!

Bent u Nederlander, woont u in het buitenland en brengt u de feestdagen door in Nederland? Dan kunt u ook in Nederland een nieuw reisdocument aanvragen.

U kunt terecht bij de gemeentebalie van Haarlemmermeer op luchthaven Schiphol, nadat u  een afspraak heeft gemaakt via de website van de gemeente Haarlemmermeer. De balie bevindt zich in Vertrekhal 1 en is zeven dagen per week geopend, van 07.00  tot 22.00 uur, óók tijdens de feestdagen.  Op 31 december is de balie geopend van 07.00 -20.00 uur.

Op de website vindt u ook  informatie hoe de procedure verloopt en welke documenten u mee moet nemen. Let op: U kunt uitsluitend met pin of creditcard betalen. Als u uw paspoort of Nederlandse identiteitskaart (NIK) bij de gemeentebalie op Schiphol aanvraagt,  kunt u dit/deze laten bezorgen op uw verblijfsadres in Nederland. Neem contact op met de gemeente Haarlemmermeer voor meer informatie.

U kunt ook een paspoort aanvragen bij de gemeente Den Haag, Enschede, Maastricht, Echt-Susteren, Oldambt, Bergen op Zoom of Montferland. Voor alle gemeenten geldt dat u een afspraak moet maken. Houdt u rekening met een wachttijd dus wees er op tijd bij.