Nederlandse ambassade in Tirana, Albanië

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 186

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Vragen over late stembiljetten

De eenheid verantwoordelijk voor stembiljetten in het buitenland, unit Verkiezingen van de gemeente Den Haag, heeft de afgelopen dagen meerdere vragen van kiezers buiten Nederland gekregen over hun stembiljet. Hieruit leiden we af dat er vragen leven over de procedure. De unit Verkiezingen licht een en ander hieronder toe.

2 Tweede Kamer verkiezingen: Stem op tijd!

Als u zich heeft geregistreerd en u heeft stembescheiden van de Gemeente Den Haag ontvangen, kunt u stemmen voor de Tweede Kamer verkiezingen op woensdag 15 maart 2017.

3 Aanvragen Nederlands paspoort en/of NIK op Corfu

Twee medewerkers van de paspoortafdeling van de Nederlandse ambassade in Athene zullen dit jaar wederom een aantal locaties, waaronder het honoraire consulaat op Corfu, bezoeken met een mobiel aanvraagstation. Het zal mogelijk zijn om een paspoortaanvraag en/of NIK (Nederlandse Identiteitskaart) te doen voor Nederlanders die woonachtig zijn in Griekenland of Albanië op 15 maart 2017.

4 De ambassade werkt samen met Rabobank en FED Invest in ambitieus plan voor plattelandseconomie in Albanië

Van alle 2,8 miljoen inwoners in Albanië werkt ongeveer 40% in de landbouw, en een grote meerderheid hiervan bewerkt de extreme vruchtbare grond om te rond te komen. De ontwikkeling van de plattelandseconomie in Albanië, en de verbetering van de levensstandaard van deze populatie, is daarom van groot belang.

5 Meld u nu aan voor Bedrijvendag - Ambassadeursconferentie 2017

Internationaal ondernemen of uw activiteiten uitbreiden? Schrijft u zich dan nu in voor de Bedrijvendag tijdens Ambassadeursconferentie 2017. Meer dan 145 Nederlandse ambassadeurs en consuls-generaal zijn beschikbaar om uw internationale handelsmogelijkheden te verkennen op 2 februari a.s. in De Van Nelle Fabriek Rotterdam.

6 Water Expert van DRR werkzaam op ambassade

Een DRR-Team (Dutch Risk Reduction Team) van DSS Water (Dutch Surge Support) heeft Albanië eind 2015 bezocht nadat het land slachtoffer was geworden van ernstige overstromingen. De waterexpertise die het levert kan van groot belang zijn voor het zogeheten 'flood risk management'. Een concrete stap die is genomen is de aanstelling van een Delegated Representative voor Water in Albanie: mevrouw Enkelejda Gjinali.

7 'Orange The World, End Violence Against Women'

Nederlandse ambassadeurs uit Pristina, Tirana, Sarajevo, Belgrado en Skopje zijn vorige week bijeen gekomen in Tirana voor hun jaarlijkse Western Balkans 6 Meeting. Samen met het voltallige personeel van de ambassade in Tirana en collega's uit Den Haag werd een foto gemaakt waarin iedereen oranje draagt, in het kader van de eerste dag van "16 Days of Activism Against Gender Based Violence".

8 Reactie minister-president Rutte op eerste uitkomsten JIT-onderzoek

Vanmorgen zijn de nabestaanden geïnformeerd door het Joint Investigation Team (JIT) over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het gaat om onderzoekresultaten over het wapen waarmee vlucht MH17 is neergehaald, de afvuurlocatie en de aan- en afvoerroute van de BUK-installatie.

9 Verkiezing Tweede Kamer op 15 maart 2017

Op 15 maart 2017 vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal. U als kiesgerechtigde Nederlander in het buitenland kunt uw stem uitbrengen voor deze verkiezingen.

10 Stemmen vanuit het buitenland voor verkiezing Tweede Kamer der Staten-Generaal op 15 maart 2017

Op deze pagina vindt u informatie over de registratie en over het stemmen vanuit het buitenland.